BIKAN
 
Resor med mervärde Upplevelser för alla

Vi åker till utvalda platser i Europa.
Omväxlande och med allt från enkla till avancerade turer.
Upplevelseresor - Start  

Reserapport från Mosel oktober 2009

 
 

Skidresor

 

På väg hem från en härlig semester i Kroatien passerar vi Mosel för att handla vin och för att hälsa på våra vänner på Vingården i Piesport. Vi får en heldag med dem med traktortur och vinmiddag/vinprovning.

 

En illustrerad reseberättelse
av Håkan landberg

 

 

 

 

Tillbaka

Vandringsresor
Cykelresor
 
 
 
Vinresor
Resmål
Reseberättelser
 

 

 

Upp på traktorsläpet i sällskap med ett glatt gäng tyskar och så bär det iväg.

Efter en kortare uppförsbacke kommer vi till första utsiktspunkten och första vätskekotrollen, Apfel-holz från gården värmer gott i morgonkylan.

Sedan bär det av igen genom vingårdar, över vattendrag och genom små byar. Gårdens vin serveras under hela färden.

 

 

Så småningom blir det lunch i skogen. Claudia kommer med härlig soppa med korv i och bröd till. Det värmer gott efter att man har suttit still på traktorsläpet en stund.

Går man fram till skogsbrynet öppnar sig en vidunderlig utsikt över Moseldalen och Piesport.

 

Efter lunch går färden vidare först längs krönet och sedan ner genom vingårdarna tillbaka till vingårdet. Vi ser både skördemaskiner och mer traditionell handplockning.

 

 

På kvällen blir det Moselmiddag.

Sedan är det dags för dagens "grand finale". Efter middagen kommer vinmakarens bror med ett lass druvor som ska pressas. Fascinerande att se och spännande att få smaka såväl den färskpressade juicen som sådan som redan gäst några dagar.

Väl komna ur källaren ger vi oss så på tidigare års skördar i förädlad form. Det blir allt från torr Riesling och Rivaner till en fantastisk Beerenauslese.

 

Nästföljande morgon äter vi frukost och handlar vårt vin. Sedan bär det av hemåt med bilen betydligt tyngre än på resan söderut.

Alla bilder är tagna under resan.

Dessa sidor kan (förhoppningsvis, det brukar oftast funka) skrivas ut om du väljer liggande utskrift under "Arkiv"; "Skriv ut..."

Tillbaka